Älvkungen tilldelas utmärkelse

den 13 september 2012 kl 10:05

Gold of Lapland i samarbete med övriga turistdestinationer och Västerbottens turism har  bestämt sig för att undersöka hur turister välkomnas och tas om hand. En första undersökningsomgång är gjord som en basmätning och försöket kommer att pågå i drygt ett år framåt.

Undersökningen görs av en Mystery shopper,  dvs hemliga turister som besöker 18 olika platser i varje destination. Dessa hemliga turister har utbildats/informerats för att genomföra och mäta olika typer av kundservice och agerar som en riktig kund och avrapporterar sin erfarenhet på ett detaljerat och objektivt sätt.

Efter första undersökningsomgången tilldelades en attraktion i Sorsele utmärkelsen "Suverän Service" nämligen Älvkungen, som är en historisk turbåt på Vindelälven. Motiveringen till utmärkelsen var att " Kapten på båten var också guide. Han pratade väldigt underhållande och marknadsförde såväl sevärdheter, fin natur och näringslivet på orten. Vi blev bjudna på nykokt kaffe på bryggan och trevligt samtal med kapten och ytterligare två ortsbor".

Utmärkelsen "Suverän Service" ges när servicen har varit så bra att kunden inte kan låta bli att berätta om det för vänner och bekanta.

Ytterligare information finns på Gold of Laplands hemsida.