Starta-driva-utveckla företag

När du vill starta företag, utveckla ditt företag eller har en idé om en ny satsning så kan vi på Näringslivsenheten hjälpa dig. Vi vet vilken möjlighet du har att få ekonomiskt stöd och vilka olika typer av stöd som finns.

Näringslivsenheten i Sorsele

Vi på Näringslivsenheten vill underlätta för dig vid kontakten med kommunens olika avdelningar och har därför etablerat arbetssättet ”Forum Sorsele” vilket ger dig möjlighet att vid ett och samma tillfälle, få svar på dina frågor på plats.

Genom Näringslivsenheten och projektet ”Möjligheternas Region” har du chans att utveckla ditt företag eller utveckla din idé till ett eget företag. Genom att inventera vilka behov som finns kan vi erbjuda de tjänster som behövs. Det kan betyda att vi använder extern kunskap som bidrar till det ni behöver, tänk till exempel på marknadsföring eller försäljning. Vår lokala affärscoach, Mathias Bäcklund, har möjlighet att hjälpa till med handlingsplaner, affärsplaner eller bidra med idéer för att utveckla ditt företag. Det här projektet erbjuder möjligheter till alla som driver ett företag eller vill starta företag. Alla har möjlighet att utvecklas. 

Vi hjälper dig även att hitta bästa möjliga finansieringslösning och fungerar som bollplank när du behöver det. Med hjälp av vårt kontaktnät som består av bland annat Länsstyrelsen, ALMI, Kreditgarantiföreningen, Norrlandsfonden, Region Västerbotten, närliggande kommuner och vår goda kunskap om det lokala näringslivet försöker vi hitta den bästa lösningen för dig och ditt företag.

Genom ”Möjligheternas Region” har du tillgång till innovationsresursen, Annelie Karlsson, civilingenjör i teknisk fysik med inriktning mot fotonik och nanoteknik. Hennes funktion är att ta emot personer och företag med idéer och hjälpa dem med hur man tar dem vidare, både utifrån hennes kunskap, men även fungera som en länk mellan innovatörerna, entreprenörerna och de stödsystem som finns.

Genom projektet ”Destination Capacity Building in Swedish Lapland” (DCB) har du som företagare inom besöksnäringen möjlighet att få stöd inom insatsområdena destinationsutveckling, affärs- och produktutveckling samt marknadsutveckling. Målgruppen är företag som vill framåt på den internationella marknaden!

I DCB har vi ett starkt företagsfokus. Med olika insatser ska företagen utvecklas och stärkas i export och att stå sig i konkurrensen på den utländska marknaden. Det sker genom olika insatser – workshops, marknadsinsatser, kommunikationsinsatser samt affärs- och produktutveckling. DCB jobbar konkret och handfast, med insatser som är direkt inriktade på den utländska marknaden. Vårt lokala team inom DCB består av Ann-Kristine Vinka som är projektledare samt marknads- och affärsutvecklare, Maria Broberg som är kommunikatör och destinationsutvecklare samt Pär Röckner som arbetar med produktutveckling.

Är du företagare eller går i tankarna att starta ett företag och är nyfiken på den utländska marknaden är du mer än välkommen att ta kontakt!

Senast uppdaterad: 2016-08-25
Uppdaterad av: Josephine Gabrielsson