E-tjänster Om webbplatsen Lyssna

Invigning av Akkastjärn - tillgänglighetsanpassat fiske

Mitt i byn Ammarnäs ligger Akkastjärn. I vattnet lurar Ammarnäsöring. Två stadiga bryggor erbjuder en trygg plats att stå och fiska på. Runt tjärnen kan man ta sig med rullstol eller rullator. Tjärnen är även lämplig för barn och unga som vill prova på fiske. Inne i viken, vid rampen, finns en trivsam rastplats med grill, där man kan fika eller bara sitta och njuta.

Plats: Akkastjärn, Ammarnäs

När: 13.00 - 15.00

Arrangör: Ammarnäs FVO

Fisket är gratis under invigningsdagen, för funktionshindrade och deltagare i flugfiskeskolan, men ingår annars i det ”Allmänna kortet” som kan köpas hos våra återförsäljare. I tjärnen gäller flugfiske och spinnfiske med enkelkrok, hullingslöst, catch & release. Ej fiske med mask.


Det finns en parkering för av- och påstigning intill rampen och två större parkeringar i direkt anslutning till tjärnen. Busshållplats finns på ca 200 meters avstånd.

Program

  • 13.00 Invigningstal av ordf. Mattias Oskarsson - Bandklippning, diktläsning av Sorsele poesisällskap, musik med Carina Bergström m.fl.
  • Ammarnäs FVO - Bjuder på kaffe på rastplatsen, med gott fikabröd från Ammarnäs Wärdshus.
  • Sorsele poesisällskap - Säljer sin nyutgivna bok med fiskepoesi.
  • Naturum - Har aktiviteter för barnen i den intilliggande bäcken.
  • Ammarnäs Guidecenter - Försäljning av både god mat och massor med fiskeredskap. De lånar även ut fiskespön och ger goda råd inför fisket.
  • Ammarnäsgården - Erbjuder en specialkomponerad ”Akkasbuffé” lördag den 13/7 kl. 19.00. Tel 0952-600 03.
  • Ammarnäs Wärdshus - En fantastisk middag med fisketema kan avnjutas på Wärdshuset. Tel 0952-602 00.
  • Berättarcafé - ”Storfiskarens bekännelser” på Kafé Vindelälvan fredag 12/7 kl. 19.00. Fri entre.


Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäsgården erbjuder tillgänglighetsanpassat boende och båda har specialerbjudanden denna helg. Se deras respektive hemsidor.

Varmt välkomna!
Styrelsen Ammarnäs FVO

Uppdaterad den 12 juni 2019

Kalender