Lyssna

Flytta hit

Vi kallar det femminuterssamhället: platser där du kan åka från jobbet och hämta barnen från förskolan och vara i affären för att handla inom loppet av några minuter. I alla fall om du väljer att bosätta dig i någon av tätorterna. Kanske är det hellre bylivet som lockar, någon av de många natursköna platserna i vår vidsträckta kommun. Du kommer ändå inte att behöva pendla i evigheter. Vi har platsen för dig som söker en hållbar livsstil.

Kommunen som arbetsgivare

Sorsele kommun sysselsätter i dagsläget ungefär 400 personer. Det omfattar allt ifrån projektarbete till barnomsorg och deltidsbrandmän och gör oss till kommunens största arbetsgivare.  Inom privat sektor finns flera mindre och större arbetsgivare som också de har behov av kompetens och arbetskraft.

När du vill flytta hit

Huspriserna ligger generellt lågt i större delen av kommunen, men är högre i fjällbyn Ammarnäs. Hyresvärden SorseleBo har bostadsbestånd i Sorsele, Gargnäs och Blattnicksele. Det finns också privata hyresvärdar. Någon av de campingar som finns i kommunen brukar kunna möjliggöra boende för veckopendling. Det finns för det mesta lediga lägenheter - kontakta Sorselebos kundtjänst om det dagsaktuella tillståndet. 

Vill du veta mer?

Om något av de jobb som ligger ute just nu inte passar ditt intresse- eller kompetensområde, är du välkommen att kontakta kommunens personalchef för att höra dig för om hur det ser ut i framtiden. Frågor om specifika tjänster besvaras av en utsedd ansvarig, se respektive tjänst under sidan sorsele.se/jobbahososs.

Senast uppdaterad den 11 september 2018