Lyssna

Skolsköterska

Vi söker skolsköterska inom utbildningsverksamheten i Sorsele kommun. Tjänsten kan kombineras med anställning som sjuksköterska inom kommunens äldreomsorg och innebär en möjlighet upp till 100 %.

Omfattning

50 % (med möjlighet till heltid i kombination med annan tjänst)

Sista ansökningsdag

2019-11-30

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Löpande rekrytering

Ja

Referens

2019/373-023

Dina arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande och bidrar med din kompetens i det tvärprofessionella mötet med rektorer och arbetslag på skolan, där syftet är att tillsammans arbeta för att utveckla lärmiljöer så att eleverna ges förutsättningar att lyckas med sin utbildning. Du utför systematiska hälsobesök och vaccinationer enligt socialstyrelsens nationella riktlinjer samt viss öppen mottagning. Du bokar in tid med Skolläkare efter behov. Journaldokumentation görs i dataprogrammet PMO.

Dina egenskaper

Du ser samarbetet och goda relationer som en självklar förutsättning för arbetet, såväl med olika professioner, elever som vårdnadshavare.
Du är rak och tydlig i ditt sätt.
Du har en drivkraft att ta egna initiativ för att bidra till verksamhetens mål.

Du anser att skolan har en avgörande betydelse för elevers framtid, känner starkt för vikten av lärande och utbildning och du vill därför vara med och undanröja hinder i lärmiljön för elevers måluppfyllelse samt verka för skolan som en hälsofrämjande arena. Du drivs av en vilja att göra skillnad för barn/ungdomar och trivs med att arbeta i en pedagogisk miljö där vi alla bidrar till att barn och ungdomar ständigt ska lyckas.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kompetens och kvalifikationer

Leg sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska alternativt specialistutbildning inom skolsköterskeprogrammet. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.
B körkort är ett krav.

Lön

Enligt avtal. Kommunen tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner

Elevhälsochef Cathrine Viklund, tel: 072-218 50 44

Fackliga företrädare

Elisabeth Andersson, Vårdförbundet, tel: 070-337 15 41

Övrig information

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom skola.

Arbetsplatsen är tobaksfri.

Sök jobbet
Publicerad den 16 oktober 2019