Lyssna

Information företagarfrukost

Här följer en sammanfattning av den information som varit under företagarfrukostarna våren 2019. Företagarfrukostarna görs i samarbete mellan Företagarna Sorsele och Sorsele kommun.

Information från företagarfrukost mars 2019

Temat för företagarfrukost i mars var finansiering. Handelsbanken Sorsele var på plats och berättade om olika finansieringslösningar bland annat leasing och fakturabelåning. De berättade även hur banken gör bedömning vid en kreditförfrågan där det lyftes hur viktigt kassaflödet är i bedömningen.

Vi fick även information om Garantia som kan gå in med borgen på en kredit där banken saknar säkerhet och som kan vara den sista pusselbiten för att få ihop hela finansieringen. Garantia har en digital ansöningsprocess och mer information om deras tjänster finns på www.garantia.se .

Jeanette Eklund från Sorsele kommun berättade om nya regelverk att företag istället för pappersfaktura eller pdf-faktura måste börja skicka e-faktura till kommuner. Jeanette tipsar om att först se över ditt företags affärssystem och vilka tjänster det kan erbjuda. Kan ditt affärssystem inte erbjuda e-faktura så finns det olika webbaserade tjänster. Jeanette tipsade även om att börja med privata kunder som oftast är enklare än företag. Testa även gärna först med Sorsele kommun, då kan du ringa till Jeanette eller maila henne på ekonomi@sorsele.se för att justera så att fakturan blir helt rätt innan ni kör skarpt nästa gång eller skickar till fler kunder.

Sorsele kommun har ett antal upphandlingar som är på gång, dessa finner ni på www.e-avrop.se.

Information från företagarfrukost maj 2019

Temat för företagarfrukosten maj var droger och drogtecken. Polisen, socialtjänsten och Region Västerbotten var på plats och informerade om deras roller, funktioner och hur du kan gå tillväga om du misstänker att någon i din närhet brukar droger. Om någon är drogpåverkad är det ett brott och ska anmälas till polisen. Informationen från polisen innehöll bra information om olika drogtecken och önskar du ta del av denna finns hela mötet inspelat och tillgängligt på Facebook, kontakta Erika Hjukström  på epost erika.hjukstrom@sorele.se eller telefon 072-239 86 53 för mer information.

 

Senast uppdaterad den 14 maj 2019