Lyssna

Begränsningar av Kultur- och fritidsverksamheten

Det kommer många besökare till våra verksamheter och vi vill här informera om vilka åtgärder vi gör för att tillsammans med er besökare hindra smittspridningen i samhället och följa de skärpta allmänna råden i Västerbottens län. Vi gör en mängd olika förändringar i lokaler och aktiviteter i alla olika verksamheter men vill nedan tydliggöra hur verksamheterna förändrar sin tillgänglighet. Åtgärderna kan komma att skärpas.

Simhallen och idrottshallen

Simhallen bibehåller begränsningar i antal besökare och bastun är stängd för allmänheten.

Idrottshallen stänger för spontana bokningar.

Biblioteket

Bibliotek utgör en stabil och trygg plats i kristider och behövs som kunskapsnod och kommunikationsnav när andra delar faller samman. Därför fortsätter biblioteket vara öppet för utlåning och återlämning och övriga korta ärenden men är idag inte en plats att sitta och umgås på. Så länge vi har personal på plats så hjälper vi till under ordinarie öppettider men kan behöva stänga vid kort varsel om personal är sjuk.

Meröppet fortsätter än så länge som vanligt alla dagar kl. 7-21.

Sorsele bibliotek erbjuder hemleverans av böcker för personer som bor inom Sorsele tätort och ingår i någon av riskgrupperna för coronaviruset. Vi kan även skicka enstaka böcker med post till personer som bor utanför tätorten. Kontakta oss antingen via telefon på nummer: 0952/14230 eller maila din beställning till bibliotek@sorsele.se. Vi lämnar böckerna i en kasse utanför dörren.

Filialerna i Gargnäs och Ammarnäs är stängda för spontana besök.  Du hämtar dina reserverade böcker under ordinarie öppettider, dock kommer dörren att vara låst. För frågor eller önskemål gällande böcker kontakta Ingrid Nylén 0952-142 32.

Planerade aktiviteter är inställda och vi jobbar med att hitta nya digitala lösningar.

Kulturskolan

Kulturskolan har både individuell undervisning och i grupp. Den individuella undervisningen fortsätter men kan förändras framöver till distansundervisning. Dansundervisningen har avslutats från vecka 48 för att minska risk för smittspridning bland elever och lärare. 

Läget

Fritidsgården Läget kommer att hålla stängt samt att MER-öppet lösningen håller stängt.

Bio

Inga filmer kommer att visas.

Senast uppdaterad den 24 november 2020