Lyssna

Den första i raden av planerade företagarfrukostar

;ånga aktörer som erbjuder olika insatser och lösningar som kan vara intressant för kommunens näringsliv. Detta ska göras tillgängligt genom den serie av Företagarfrukostar som genomförs under våren, i arrangemang av Sorsele kommun och Företagarna Sorsele. Den 7 februari genomfördes den första träffen, på temat offentlig verksamhet.

Efter ett långt uppehåll med regelbundna Företagarfrukostar har Företagarna Sorsele tillsammans med Sorsele kommun nu haft det första av flera träffar som planerats under våren. Mötet kompletterades med en digital lösning, och planen är att framöver testa nya digitala lösningar för att kunna ta del av informationen utan att behöva resa långt. 

Under dagens träff var offentliga verksamheter i fokus. Teknisk chef Simon Sundström informerade om Tekniska verksamheten och de investeringar som planeras att genomföras under året, bland annat upprustning av fastigheter och sophämtning. Han informerade också om de upphandlingar som är på gång inom kommunens tekniska verksamhet. 

GIS-tekniker Therese Brännlund informerade om sitt arbete och hur det finns möjlighet för företag att använda hennes kompetens.

Servicekontoret, representerat av Harriet Rådahl, berättade om hur de - genom sitt arbete mot Försäkringskassan och Skatteverket - kan vara ett stöd för företagen. Hon gav bland annat exempel på hjälp när ett företag ska anställa en person från annat land eller om en företagare har frågor avseende kassaregister.

Kultur- och fritidschef Pär Röckner berättade om utvecklingsarbetet kring servicenoderna Ammarnäs, Blattnicksele och Gargnäs, och de serviceplatser som planeras att göras med digital information för besökare och innevånare. 

 

Även deltagande företag fick kort berätta om vad som händer i deras verksamhet. Här kom det fram mycket intressanta och positiva saker, bland annat att Revisorcompaniet rekryterat en person som flyttat med familjen till Hemfjäll, Vildmarksdata levererar sitt nya system till hemsidan VM i Åre och Sorseleaktuellt har investerat i en ny maskin som kan trycka upp till 25 meter långa skyltar.

Nästa Företagarfrukost genomförs den 7 mars på temat finansiering. Håll utkik på kalendariet och missa inte nästa träff!

 

Bild: Teknisk chef Simon Sundström informerar. 

Senast uppdaterad den 7 februari 2019