Lyssna

Feriejobb för ungdomar 2021

Tack vare regeringens tillskjutande av medel för feriejobb och politiskt beslut att avsätta medel kan Sorsele kommun erbjuda feriejobb för sommaren 2021.

Feriejobben erbjuds ungdomar födda år 2004, 2005 och 2006 och är begränsat i antal platser, exakt antal platser vet vi ännu inte då all information från Arbetsförmedlingen som administrerar regeringens medel inte gått ut ännu.

Feriejobben erbjuds under två veckor, sex timmar per dag med start fredagen den 18 juni till och med fredagen 2 juli totalt 10 arbetsdagar.

Arbetsplatserna är olika och erbjuder en variation av arbetsuppgifter. Du kan även välja att starta sommarlovsföretag! Vad är det kanske du undrar? Jo, som sommarlovsföretagare kan du välja att göra det du själv vill exempelvis baka bröd och sälja, klippa gräs, driva café, hundvakt eller något helt annat. Vi hjälper dig att komma igång med din affärsidé. Du deltar i introduktionsutbildning som är både dag- och kvällstid där du får kunskap om att driva företag. Därefter får du ett startkapital på 2000kr, du startar upp ditt företag och börjar sälja och du har hela sommaren på dig att tjäna extra pengar! Efter sommaren redovisar du resultatet av din verksamhet och efter redovisningen som behöver innehålla minst 10 dagars aktivitet får du ett avslutande kapital på 1000kr.

 

Följande arbetsområden finnas att välja på: 

A. Badhuset

B. Fritid och kultur (tre platser), utejobb med spår och leder

C. IT-enheten

D. Städ

E. Ammarnäs (handleds av förening)

F. Blattnicksele (handleds av förening)

G. Gargnäs (handleds av förening)

H. Sorsele(handleds av förening)

I. Utvecklingsverksamheten, för dig som vill fotografera, filma och/eller skriva.

J. Sommarlovsföretag

 

Rangordna utifrån första-, andra- och tredjehandsalternativ.

 

Vi har ett begränsat antal platser så vänta därför inte med din ansökan, vid många sökande kan ett urval behöva ske där först inlämnad ansökan och ålder påverkar.

Observera! Sista ansökningsdag är söndagen den 16 maj! 

 

Välj tre alternativ i rangordning

Personuppgifter

Dina personuppgifter behövs för att hantera administrationen kring feriejobben. Du har rätt att en gång per år, utan kostnad, få information om de uppgifter som finns registrerade om dig. Du kan också begära rättelse om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga.


Senast uppdaterad den 29 april 2021