Lyssna
Bild med skidutrustning och en affisch med texten "Fritidsbanken - låna gratis till en aktiv fritid"

Fritidsbanken till Sorsele

Den första Fritidsbanken i Västerbottens inland etablerar sig i Sorsele och vi jobbar för att öppna i början av mars!

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar, i syfte att ge oanvänd utrustning nytt liv, stimulera en aktiv fritid och som alltid är gratis och är till för alla. Från Fritidsbanken kan man låna sådan utrustning som skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Vill ni hjälpa till att stötta Fritidsbanken så får man gärna skänka gamla fritidsutrustningar till oss. Det går att lämna dessa i sopkärl utsatta på:

  • Ammarnäs Livs
  • Ica Nära Blattnicksele
  • Ica Nära Jonssons Livs i Gargnäs

Det går också bra att lämna in till Piraten i Sorsele där Fritidsbanken håller på att ta form!

Fakta

Varumärket Fritidsbanken ägs av Fritidsbanken Sverige ideell förening där alla huvudmän som driver en lokal Fritidsbank är medlemmar.

Senast uppdaterad den 9 februari 2021