Till innehåll

Hembygdsgården söker ny arrendator

Sorsele kommun söker från hösten en ny aktör som vill driva verksamhet på Hembygdsgården, då nuvarande arrendator har sagt upp avtalet. Hembygdsområdet ägs av Sorsele kommun och ska finnas för medborgare och besökare att ta del av.

Tanken är att hembygdsområdet ska stärka intresset till att besöka kommunen. Det är viktigt att den verksamhet som hyresgästen bedriver är av hög kvalitet och bidrar till känslan av Sorsele kommun som en trevlig plats att besöka samt leva och bo på. Det är också viktigt att hembygdsområdet upplevs tillgängligt.

Hembygdsgården ligger mitt i Sorsele tätort, vackert beläget vid Vindelälven med gångavstånd till camping, badplats och butiker, för att inte glömma Hälsans stig som tar dig runt hela samhället. Sommartid har det bedrivits loppis och försäljning av hantverk på området. Återvändarhelgen Holmen gungar är ett stort evenemang där Hembygdsgården är mitt i händelsernas centrum.

Området består förutom av Hembygdsgården även av kringliggande byggnader och mark där arrendatorn skött uthyrning, tillsyn och viss skötsel mot en viss ersättning.

Besöksnäringen i Sorsele kommun växer, och attraktiva verksamheter stärker varandra och hjälper varandra att dra besökare. Det finns ett stort intresse för kommunen från såväl inhemska och utländska besökare.

Tycker du detta verkar intressant, kontakta verksamhetschef Erika Hjukström via telefon 0952-140 29 eller mejl erika.hjukstrom@sorsele.se så får du veta mer.

 

Senast uppdaterad den 8 mars 2023

Näringsliv och arbete

Chef Utvecklingsverksamheten
Erika Hjukström
Telefon: 0952-140 29
erika.hjukstrom@sorsele.se 
Lokal kontaktperson för Biosfärsområde Vindelälven Juhttátahkka

Affärscoach/Projektmedarbetare SHiMR
Kristina Axelsson
Telefon: 0952-142 19
kristina.axelsson@sorsele.se

Sorsele Lärcentrum
Hanna Holmberg
Telefon: 0952-142 23
hanna.holmberg@sorsele.se
Ansvarig eftergymnasial utbildning och kompetensutveckling

Inflyttarsamordnare
Jenny Ottosson
Telefon:0952-143 01
jenny.ottosson@sorsele.se

Kommunikatör
Maria Broberg
Telefon:0952-140 38
maria.broberg@sorsele.se 

Samisk samordnare
Åsa Skum
Telefon: 070-346 01 93
asa.skum@sorsele.se

Kultur- och fritidschef
Föreningssamordnare
Henrik Sjöström
Telefon: 0952-142 02
henrik.sjostrom@sorsele.se