Lyssna

Julgåva för att stötta lokala företag

Istället för ett julbord kommer de anställda inom Sorsele kommun att få ett presentkort på 400 kronor att handla lokalt för. Presentkortet ersätter den sedvanliga jullunchen som brukar ätas gemensamt i de olika verksamheterna.

–Vi har stött och blött för att lösa detta, framför allt för att inte orsaka ett bakslag för Sorsele River Hotel och för att julluncherna brukar vara ett uppskattat inslag inför ledigheterna, men allt eftersom förutsättningarna har blivit värre har vi landat i detta beslut, säger kommunchef Christer Normark.

– ­Vi väljer nu att ställa om istället för att ställa in, vi delar ut en julgåva till de anställda för att uppmuntra dem i dessa tider, och för att stötta det lokala näringslivet då företagen går igenom en stor prövning.

Presentkortet delas ut som en rekvisition och kan därför, i dialog med företaget man vill handla från, omfatta såväl varor som tjänster.

– Det är fantastiskt roligt att kommunledningen väljer att inte bara ställa in jullunchen och drar sitt strå till stacken för att företagen ska finnas kvar efter coronapandemin. Det finns många sätt att stötta det lokala företagandet, så jag hoppas att kommunens anställda tar tillfället i akt att också göra det, säger Erika Hjukström, näringslivsutvecklare och tf Kultur- och fritidschef.

Senast uppdaterad den 24 november 2020