Till innehåll

Kärlekstema på skolschemat

Under vecka 7, som inleddes med Alla Hjärtans Dag den 14 februari, genomförde Sorsele kommuns grundskola en temavecka som kretsade kring temat kärlek. De olika projekten hade gemensamt att eleverna ska träna sig i entreprenörskap. – Kreativitet och skapande är entreprenöriella förmågor, precis sådant som krävs när man driver ett företag, säger utvecklingschef Erika Hjukström om projekten.

Korg med hjärtlappar med text påHjärtdekorerad korg med en lapp där det står "Varsågod! Hjärtan till er."

Lågstadiet delade ut korgar med ”hjärtepuffar” och uppskattande budskap till städet, vaktmästeriet, storkökspersonalen och it-stödet. I Blattnicksele gjorde klass 1-6 och förskolan en stor tavla med hjärtan och fina kommentarer som ställdes ut vid entrén. Ammarnäs skola jobbade med kärleksdikter som ställdes ut på Ammarnäsgården. 

Delar av klass sex står på en solbelyst vintrig bro.

Klass 6 satte ut kärleksbudskap på Lillåbron i Sorsele.

– Vi såg på filmen Pay it forward som handlar om goda gärningar och göra saker för andra. Vi kom på det att göra sådana här hjärtan för andra, berättade Rasmus och William i klass 6 om sina hjärtan.

Hjärta med texten "corona tar aldrig över kärleken till den du älskar!"Hjärta med texten "Ring någon du inte träffat på länge."

Årskurs 7-9 jobbade med reklamfilmer i ett ämnesöverskridande projekt för att lyfta fram saker och aktiviteter som de älskar och får dem att må bra.  Arbetet mynnade ut i en filmfestival som genomfördes på måndagen och slutligen i en prisutdelning som avslutade temaveckan.

Pris delades ut till bästa reklam, bästa budskap och bästa tekniska presentation. I juryn satt kommunchef Mats Engman, folkhälsosamordnare Josephine Gabrielsson, utvecklingschef Erika Hjukström och kommunikatör Maria Broberg. Alla årskurser representerades av vinnarna Felix, Kevin samt Moa och Zelda. Ett publikens pris delades också ut till Tilde och Emma.

– Det var ett svårt arbete och hög kvalitet på alla insatser, sade kommunchef Mats Engman vid prisutdelningen.

Senast uppdaterad den 24 februari 2022