Lyssna

Marie Strinnholm ny HR-chef i Sorsele kommun

Marie Strinnholm är ny HR-chef i Sorsele kommun sedan hon tillträdde i sin tjänst efter föräldraledighet i januari.

Varmt välkommen till Sorsele kommun, hur känns det?

Tack så mycket! Jag är en hemvändare, så jag känner till Sorsele kommun väl sedan barnsben. Jag lämnade kommunen för studier som 16-åring och kom tillbaka tack vare ett jobberbjudande. Vad som var meningen som en kort mellanlandning och ett språng i karriären har nu (5 år senare) resulterat i 2 barn, sambo och hus.
Men Sorsele kommun som arbetsgivare är nytt för mig och det känns roligt!

Berätta lite om din bakgrund!

De senaste två åren har jag varit föräldraledig och åren dessförinnan jobbade jag som verksamhetschef för boenden för ensamkommande flyktingbarn här i Sorsele. Jag har flera års erfarenhet av HR-frågor i kommunal verksamhet sedan min tid i Arvidsjaur där jag jobbade som personalkonsulent. Jag har en kandidatexamen från Umeå Universitet som personalvetare och tog ut min examen för 10 år sen.

Det är ju lite speciellt läge nu, men vad ser du mest fram emot att göra i din yrkesroll?

Jag har dubbla yrkesroller, dels HR-chef men även verksamhetschef för stödverksamheten.

Det jag ser mest fram emot är att få bidra med min kompetens inom området HR för att underlätta arbetet för våra chefer i kommunen och driva alla HR-processer framåt. Min förhoppning är såklart också att det arbetet kan bidra till en god trivsel och arbetsmiljö i våra verksamheter. Jag skulle vilja likna mitt uppdrag med att arbeta som internkonsult för våra chefer. Som ensam i rollen på HR så har jag en enorm bredd i uppdraget – något som känns både väldigt intressant men även utmanande. Jag växlar ständigt mellan att arbeta strategiskt och operativt och det känns väldigt stimulerande! Jag vill även bidra till att Sorsele kommun upplevs som en bra arbetsgivare med en tydlig personalpolitik. Och såklart att man känner arbetsglädje och stolthet i det uppdrag man utför.

I min roll som verksamhetschef så ligger fokus på att driva verksamheten i rätt riktning utifrån del mål och visioner som är politiskt antagna. Samt säkerställa att medarbetarna i min verksamhet utför ett gott arbete för dem vi finns till för både internt och externt. 

Vi är såklart intresserade av dig som person också. Har du några hobbys eller intressen du vill berätta om?

Ledig tid tillbringar jag gärna med familj och vänner. Kommande årstid spenderar jag gärna på ett renskinn ute i vårsolen och om vädret inte tillåter utevistelse så intresserar jag mig mycket för bland annat heminredning. Jag har kommit att uppskatta Sorsele på ett helt nytt sätt och särskilt sedan jag blev mamma – närheten till naturen och den frihetskänsla som det innebär. Det finns goda möjligheter för en fantastisk livskvalité och jag ser positivt på framtiden.

Senast uppdaterad den 31 mars 2021