Till innehåll

Mats Engman ny kommunchef i Sorsele kommun

En enig rekryteringsgrupp har förordat Mats Engman, Boden, till ny kommunchef i Sorsele kommun. Mats Engman kommer närmast från en tjänst som chef på Migrationsverket och har en lång bakgrund som chef och ledare inom Försvarsmakten.

– Jag ser fram emot uppdraget i stort, den lilla kommunens fördelar. Med bland annat närhet till medborgare och fjällvärld. Det känns som ett spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot!

–  I Mats Engman ser vi en kompetent och erfaren ledare och utvecklingsdriv. Vi känner att han har bra förutsättningar att fortsätta det goda arbetet med att utveckla organisationen och kommunen med utgångspunkt i ett tillitsbaserat ledarskap, säger KSO Kjell Öjeryd.

Kommunens ledningsgrupp samt fackliga och politiska företrädare har ingått i rekryteringsgruppen, vars arbete har letts av HR-chef Marie Strinnholm. Bland ett tjugotal sökanden valdes fyra personer ut till intervju.

– Det har varit hög nivå på de sökande, och de har alla olika bakgrund och styrkor. Vi känner att Mats Engman är en fullträff, han var det guldkorn vi letade efter bland andra starka kandidater. Vi uppfattar honom som den gode ledare vi har velat rekrytera, säger Marie Strinnholm.

Mats Engman tillträder tjänsten som kommunchef i Sorsele kommun den 1 november.

Senast uppdaterad den 8 oktober 2021