Till innehåll

Personalbrist påverkar Kultur och fritidsverksamheten

Vi är många som önskar fritidsgårdens öppnande, och ser fram emot att kunna gå på bio igen. Kultur- och fritidsenhetens planerade verksamhet har dock påverkats av personalbrist inom Utbildningsverksamheten.

Från och med i augusti skulle Emeli Stenvall helt övergå från skolan till sitt nya uppdrag som fritidsledare, med ansvar för ungdomsgården och bio, och från och med september skulle Henrik Sjöström avsluta sitt uppdrag som rektor för vuxenutbildningen för att i stället jobba som föreningssamordnare. Detta har inte kunnat ske med anledning av personalomsättning och sjukskrivningar, som resulterat i personalbrist.

Vi tänker alla på barnens bästa och vidtar åtgärder utifrån förutsättningar och vad vi tror är bäst för dem som betyder mest. Med hela kommunorganisationens bästa för ögonen innebär det att övergångarna till de nya tjänsterna har förskjutits framåt.

Sorsele kommuns nya skolchef påbörjar sitt uppdrag den 13 december och tar då över rektorsrollen för vuxenutbildningen. Från och med höstlovet kommer Emeli Stenvall att ha en högre tjänstgöringsgrad för Kultur och fritid, men Utbildningsverksamheten har uttryckt önskemål att hon en del av sin arbetstid blir kvar som lärarvikarie på skolan, för att säkerställa stabiliteten i den klass hon har undervisning. I praktiken innebär detta att varken Emeli Stenvall eller Henrik Sjöström kommer att kunna ägna sig helhjärtat åt sina nya uppdrag förrän vid höstterminens slut.

Senast uppdaterad den 24 oktober 2022