Lyssna
Bild på en buss

Ringbil mellan Sorsele och Arvidsjaur från och med 7 september

Arvidsjaurs kommun har via Länstrafiken i Norrbotten upprättat två så kallade ”ringbilar” mellan Sorsele och Malå till Arvidsjaur.

En ”ringbil” eller som det egentligen kallas efterfrågestyrd trafik nyttjar det avtal som finns för färdtjänst (samhällsbetalda resor) hos Länstrafiken i Norrbotten. Linjen trafikeras enligt en tidtabell och resan måste beställas senast dagen före resdagen. Den efterfrågestyrda trafiken är till för alla och vem som helst kan beställa resan.

Fordonet kommer att anpassas efter hur många som har beställt resan så det kan variera mellan en personbil och en minibuss.


Resan beställs senast 17.00 dagen före resdagen på telefonnummer: 0771 – 100 110. För avresan på måndag morgon ska resan helst beställas senast fredag veckan innan.


Gymnasielever som ska åka till Arvidsjaur får uppge att resan ska faktureras Arvidsjaurs kommun. Övriga resenärer får betala en enkelbiljett på plats.

Tidtabellerna kommer att finnas upplagda på www.ltnbd.se senast lördag 5 september och ringbilarna kommer att finnas tillgängliga för resor från om med 7 september.

Senast uppdaterad den 3 september 2020