Lyssna

Sälja eller köpa företag

Enligt uppgifter från Företagarna Västerbotten är 18,3% av företagsledarna i Sorsele kommun 65 år och äldre. Medelåldern på en företagsledare är ca 54 år. För att lyckas med sitt ägarskifte/företagsförsäljning är god planering och kunskap viktigt. Sorsele kommun ger nu tillsammans med flera andra kommuner i inlandet en möjlighet till kunskap genom information blandat med praktiska övningar för att stödja dig som funderar på att sälja eller köpa företag.

Väldigt få företagsledare har förberett sig för ett ägarskifte/försäljning vilket innebär att allt för många företag avvecklas då ingen familjemedlem eller utomstående tar över företaget.

För vår region är det oerhört viktigt att befintliga konkurrenskraftiga företag kan drivas vidare och växa. Att ta över ett företag i stället för att starta ett nytt kan ofta vara den snabbaste vägen till att bli egen företagare. Och för många även den snabbaste vägen till ett lönsamt företag. Även för nyanlända i Sverige och unga som vill driva företag är det ett intressant alternativ.

Sorsele kommun i samarbete med flera kommuner inom projektet Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region genomför två informationsdagar i Adak för att ge dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper kring företagsförvärv/företagsförsäljning.

Den 25 september har fokus för dig som funderar på att sälja och den 26 september för dig som funderar på att köpa ett företag. Under dagarna får du generell kunskap om vad som krävs för ett framgångsrikt ägarskifte och ena dagen vilka möjligheter som finns för dig som ska sälja och andra dagen för dig som tänker köpa företag.

Mer information om träffarna finner du i evenemangskalendern.

Senast uppdaterad den 9 augusti 2019