Lyssna

Sorsele kommun förlänger hemsändningsbidraget

Sorsele kommun förlänger beslutet att tillfälligt erbjuda kommunens invånare över 70 år möjlighet till kostnadsfri hemleverans av dagligvaror. Beslutet gäller från och med 1 juli 2020 till och med 31 augusti 2020.

Sorsele kommun har sedan 1 januari 2012 ett hemsändningsbidrag till butiker som uppgår till 200 krononor/hushåll och hemsändningstillfälle. I samband med virussjukdom covid-19 uppmanade Folkhälsomyndigheten att äldre över 70 år begränsar sina nära kontakter, och i och med detta utökades hemsändningsbidraget till att omfatta delar av kommunen som hittills inte omfattats av hemsändningsbidraget. 

Beslutet omfattar alla äldre från och med år de fyller 70 år och tjänsten att få hemleverans av dagligvaror gäller en gång per hushåll och vecka. Det kan även erbjudas till den som är i behov av tjänsten men som inte fyller 70 år under året, då krävs ett biståndsbeslut från kommunens biståndshandläggare, Det är dock upp till varje enskild butik om och hur de erbjuder hemleverans.

Kunden får själv kontakta den butik den vill beställa från för att få mer information om hur till exempel leverans och betalning går till.

Senast uppdaterad den 2 juli 2020