Lyssna

Sorsele kommun lanserar portalwebb

Som en del i satsningen på utveckling och näringsliv lanserar nu Sorsele kommun en webb för att marknadsföra platsen Sorsele kommun. – Vi har jobbat under en längre period med denna och är jätteglad att äntligen kunna presentera den, säger näringslivsutvecklare Erika Hjukström.

Charlotta Tarras-Wahlberg, före detta kommunchef, initierade arbetet med portalwebben efter förebilder som Piteå kommun och Skellefteå kommun.

– Arbetet har dragit ut på tiden bland annat på grund av upphandlingar och andra viktiga processer som tagit mycket av min arbetstid som stått i vägen för testning, förbättring och innehållsproduktion. Vi kan emellertid presentera en väldigt fin produkt och ett gediget jobb från Tromb AB som vann upphandlingen, säger kommunikatör Maria Broberg.

Idén med webbplatsen, som den presenterades i upphandlingen, är en ingångssida med nyheter, fördjupningar och berättelser om platsen Sorsele. Portalen ska användas för att bygga storytelling kring platsen och kommunens innevånare och initiativ, samt artiklar, nyheter och pressmeddelanden i olika format, i samverkan med näringsliv och ideell sektor.

– Tanken är att företag och föreningar ska kunna ha ett redaktörsskap för att själva lägga in innehåll på sidan. Alla detaljer är inte färdiga ännu, så än så länge får man hålla tillgodo med det innehåll vi tillhandahåller, men det kommer så snart som möjligt, säger kommunikatör Maria Broberg.

 – Vi har försökt jobba för att förenkla och rationalisera processer som annars kan ta mycket tid, som att lägga in event i kalendariet – det kan man själv göra redan nu.

Besök portalwebben på portal.sorsele.se

Senast uppdaterad den 6 november 2020