Till innehåll
Märke där det står Vänkommun 2021 samt Riksinsamlingen Världens Barn Radiohjälpen

Sorsele Världens Barns Vänkommun 2021

Sorsele är en av de kommuner, tack vare föreningar, ideellt arbete och engagerade invånare, som har ett långsiktigt engagemang i insamlingen till Världens Barn. Nu har Sorsele kommun utnämnts till en av Världens Barns Vänkommuner 2020!

För att bli Vänkommun måste kommunen ha samlat in över 20 kronor per invånare under de senaste tre åren, eller fem kronor per invånare i kommuner med minst 50 000 invånare.

– Sorsele har ju samlat in så mycket mer än det under många år tack vare det fortsatt fantastiska arbete som många gjort och gör i er kommun, säger Monica Bengtsson Steen, regionsamordnare i Radiohjälpens Världens Barn-insamling.

Totalt tio mindre kommuner och fem storstäder har utsetts till Vänkommuner i år. I Region 10 har förutom Sorsele också Norsjö och Arjeplog utsetts till Vänkommun.

Världens barn är Sveriges största insamling och ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio, UR och 13 biståndsorganisationer. Tillsammans med omkring 45 000 frivilliga från hela landet ger kampanjens insamling förutsättningar att stärka barns rätt till hälsa, skola och trygghet. 

Senast uppdaterad den 7 december 2021