E-tjänster Om webbplatsen Lyssna

Sorseleföretag står för länets bästa tillväxt

Kreditupplysningsföretaget Syna har gett Sorsele kommun utmärkelsen Årets bästa tillväxt i Västerbotten. Priset går till den kommun i varje län med högst andel företag som uppfyller kraven på tillväxt. Vi vill särskilt lyfta de företagsamma människor som lagt sin tid, sitt engagemang och sina insatser för att göra denna kommun till en bättre plats att bo på. Era insatser är oerhört betydelsefulla. Tack!

Till Synas rankning bidrar alla aktiebolag i de olika kommunerna som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst. Priset går till den kommun i varje län med högst andel företag som uppfyller kraven på tillväxt. I Sorsele kommun utmärker sig åtta bolag som uppfyller Synas samtliga kriterier för tillväxt: de har ökat sin omsättning, nyanställt och gått med vinst.

 – Det finns förstås flera olika faktorer som spelar in i den positiva utvecklingen, men den här utmärkelsen handlar framför allt om att våra företag jobbar med sin trovärdighet, kvalitet och leverans, konsekvent och över tid. Det är jätteroligt att det får synas och vara en inspiration för andra. Var och en bidrar till det gemensamma, det är när man gör saker tillsammans som det blir bra. Och det gör vi här, säger Erika Hjukström, näringslivsutvecklare i Sorsele kommun.

Ingen attitydundersökning

Kreditupplysningsföretaget Syna vill understryka att detta inte är en attitydundersökning, utan helt och hållet baseras på faktisk tillväxt hos företagen.

 – Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter, säger Harald Stjerna, delägare i Syna. Sorsele har under flera år inte kvalificerat sig att komma med på listan, men nu ligger man i topp. Det visar att det händer mycket i kommunen och att det finns en utveckling som gynnar företagande.

De åtta företag som utmärker sig i Synas rankning är verksamma inom allt ifrån bygg och transport till skogsvård och städ samt tillverkning av mätutrustning med höga krav på precision. Erika Hjukström pekar på att det finns många små framgångsrika företag i kommunen, och andelen unga samt kvinnliga företagare som är jämförelsevis högt. 

– Det finns helt klart en tillförsikt och positiv anda inom näringslivet i Sorsele. Människor här har av tradition alltid varit vana vid att skaffa sig egen sysselsättning och det präglar fortfarande näringslivet, säger Erika Hjukström.

Senast uppdaterad den 25 november 2019