Lyssna

Studera till lärare och arbeta samtidigt!

Lärarhögskolan vid Umeå universitet i samverkan med region Västerbotten och 12 kommuner startar hösten 2021 regionens första arbetsintegrerade lärarutbildning med inriktning grundlärare, årskurs 4-6. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta 50 procent som grundskolelärare i årskurs 4-6 och samtidigt utbilda dig för att bli behörig lärare.

Grundlärarprogrammet, 4-6 innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5 år och innehåller två sommarkurser. Utbildningen ges på distans med 75 procents studietakt. Två dagar i veckan är för schemalagda studier och tre dagar för schemalagt arbete. Utbildningen innehåller några fysiska träffar per termin. Träffarna kommer i huvudsak att ske på den ort av Lycksele, Skellefteå och Umeå som ligger närmast dig. Vid några tillfällen kan gemensamma träffar anordnas på Umeå universitet.

Sorsele kommun är en av de tolv kommuner som skapat tjänster för dig som vill studera till lärare och arbeta samtidigt. Närheten till Vindelfjällen och den outbyggda Vindelälven gör att Sorsele kommun kan erbjuda många olika miljöer och en mångfald av aktiviteter. Här har du alla möjligheter att leva ett aktivt liv. Sorsele är känt för sitt kvalitativa fiske, och för dig med jaktintresse finns här unika möjligheter att kunna ägna dig åt det. Sorsele är dessutom årets kulturkommun i Västerbotten 2018 och extra mycket händer därför även inom det området.

Sorsele är ett litet samhälle mitt i Lappland, med det lilla samhällets fördelar: närhet och enkelhet. Här verkar vi tillsammans. Det finns ett stort behov av arbetskraft i hela kommunen, så har du familj kan vi hjälpa till med tips på arbetsgivare för din respektive. Sorsele ligger strategiskt till mellan flera olika flygplatser, med nio mil till den närmaste. Vi är en samisk förvaltningskommun som gärna ser att våra medarbetare har samisk språk- och kulturkompetens så att vi kan erbjuda våra barn och unga dagligt språkstöd i våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa som lärare i åk 4-6 i någon eller några av våra grundskolor. Uppdraget innebär att tillsammans med kollegor och arbetslag planera, genomföra och följa upp undervisning. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Som stöd i ditt arbete kommer du att ha en mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta och studera till lärare. Tidigare erfarenhet av arbete med barn/unga är meriterande. I din roll som lärare är det viktigt att du skapar goda relationer med dina elever och kan vara en tydlig ledare i klassrummet. Du har en god kommunikativ förmåga och samarbetar väl med kollegor och andra kontakter. Att kombinera arbete med studier kräver att du är strukturerad, självgående och uthållig.

En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till den arbetsintegrerade utbildningen vid Lärarhögskolan, Umeå universitet.

Resor till arbetsplats och till träffar i utbildningen förekommer.

Ansökan till tjänst

Sista ansökningsdag 20 mars, Vi har 1-2 platser.

Anställning startar hösten 2021.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan: kommun@sorsele.se Märk din ansökan: ”Lärarutbildningstjänst, dnr 2021/25”

Information om utbildningen

Frågor om utbildningen besvaras av Lärarhögskolan vid Umeå universitet.

Information om utbildningen och anmälan samt kontaktinformation till lärarhögskolan http://www.umu.se/grundlararprogrammet4-6

Ansökan till utbildningen är öppen 15 februari – 15 mars.

Senast uppdaterad den 18 januari 2021