Till innehåll
Regndroppar på en röd dörr och dess dörrhandtag.

Uppdaterad information från Kultur- och fritidsenheten 23 dec

Uppdaterad information av Kultur- och fritidsenheten utifrån nu gällande restriktioner och allmänna råd för att minska smittspridning av covid-19.

Biblioteket

Ytterdörren är stängd, mer-öppet finns tillgängligt men då annan verksamhet finns i byggnaden så ber vi besökare med meröppet-tagg att primärt besöka biblioteket på kvällar och helger. Restriktionerna att bara vara en kort stund på biblioteket för att låna och återlämna böcker återtas, begräsning på 20 minuter i biblioteket finns. Max antal personer i lokalen är beräknad till 40 stycken. Kan inte avstånd hållas används munskydd. Vid biblioteken i Gargnäs och Ammarnäs finns personal på plats för att öppna upp dörren för besökare för utlåning och återlämning av böcker under dessa biblioteks ordinarie tider.

Skolklassbesök görs restriktivt och enligt individuell överenskommelse med respektive lärare, besöken görs i mindre grupper, särskilt bokade tider eller enligt andra överenskommelser.

Bokcirklar och liknande aktiviteter med fysiska sammankomster är möjligt, men allmänna föreskrifter och råd skall följas.

Kulturskolan

Dansundervisningen kan fortgå. De allmänna nationella restriktionerna kommer att följas och beräkning 1 person per 10m2 används för beräkning av antal i lokalen för att säkerställa möjlighet till avstånd. Detta innebär max 14 pers i danslokalen samtidigt.

Kulturskolan fortsätter som tidigare med närundervisning.

Fritidsgården Läget

Fritidsgården har öppet då verksamheten riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 eller senare.

Fritidsgården kommer dock att justera öppettiderna för att separera stadievis för att minska risk för smittspridning. Fritidsgården håller öppet för ungdomar som går skola i Sorsele kommun, gymnasieungdomar får avvakta att besöka fritidsgården till smittspridningen minskar. Uppföljning görs löpande.

Personal på plats kan vägleda besökare för att få en jämnare genomströmning och placera om besökare för att säkerställa avstånd mellan sällskapen. Deltagare ska stanna hemma vid symtom på sjukdom och vara uppmärksam på dessa. 

Mer-öppet ges tillgång för uthyrning (kostnadsfritt) enligt gällande hyresavtal där hyresgästen har ett ansvar att följa gällande nationella riktlinjer såsom begränsningsförordningen, föreskrifter och allmänna råd om särskilda begräsningar.

Idrottshallen

Idrottshallen fortsätter hålla öppet för föreningar och uthyrning. Begränsningar max 3 personer i omklädningsrum och max 30 personer totalt i idrottshallen(exklusive omklädningsrum, inklusive ledare/arrangörer) gäller. Barn som behöver stöd för att kunna idrotta får ha en vuxen med sig som inte läggs till i beräkningen av barnen.

Bio och kulturhuset

Kulturhuset lokaler är ännu öppet för uthyrning. Restriktioner och föreskrifter skall följas av både hyresvärd och hyresgäst.

Bion tillåter ett begränsat antal besökare till 40 personer, utan vaccinationsbevis. Detta för att möjliggöra ett avstånd på minst 1 meter mellan besökare/sällskap. För att boka biobiljett maila emil.jonsson@sorsele.se

För att undvika trängsel behöver besökare kommer i god tid till bion. Personal på plats kan vägleda besökare för att få en jämnare genomströmning och placera om gästerna i biosalongen för att säkerställa avstånd mellan sällskapen.

Simhallen

Utifrån gällande föreskrifter och allmänna råd begränsas simhallen med avseende en person per 10m2. Detta innebär max 6 personer i simhallen, 3 personer i vartdera omklädningsrum. Ring simhallen för att boka plats/lyssna av antal personer närvarande.

 

För oss alla gäller

  • Stanna hemma och testa dig om du får symtom på covid-19 Det gäller även vid milda symtom. Alla från förskoleklass och uppåt behöver testa sig direkt vid symtom på luftvägsinfektion.
  • Håll avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus.
  • Vaccin skyddar mot allvarlig sjukdom och minskar risken att bli smittad. Vaccinera dig mot covid‑19 om du inte redan gjort det. Du som är vuxen och ännu inte vaccinerat dig mot covid‑19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Det gäller även om du bara tagit första dosen
  • Tvätta händer ofta
  • Restriktioner kan ändras med kort varsel.
Senast uppdaterad den 13 januari 2022