Till innehåll

Uppdatering avseende Kultur- och fritidsenhetens verksamheter 15 mars

Idag måndag 15 mars har uppdateringar av coronarestriktioner gällande idrotts-, kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga gjorts.

Simhall

Fortsätter hålla simhallen stängd för allmänheten och privat uthyrning.

Skolan har möjlighet att bedriva verksamhet i simhallen som tidigare.

 

Idrottshall

Uthyrning erbjuds som tidigare till föreningar med idrottsverksamhet för barn födda 2005 och senare. De nationella föreskrifterna har justerats men Sorsele kommun har fortsatt denna begränsning i ålder.

 

Kulturskolan

Dansundervisningen fortsätter med ledaren på distans. Upplägget görs i dialog med deltagarna.

Kulturskolan återupptar närundervisning under vecka 11.

 

Kulturhuset

Kulturhuset är fortsatt stängt för övrig verksamhet och uthyrning med undantag Kulturhusets Foajé som hyrs ut för utställning som besökare kan ta del av under öppettiderna till foajén.

 

Biblioteket

Mer-öppet är nu återigen tillgängligt.  Då annan verksamhet bedrivs i byggnaden så ber vi er med meröppet-tagg att primärt besöka biblioteket på kvällar och helger. Restriktionerna att bara vara en kort stund på biblioteket för att låna och återlämna böcker kvarstå. Vid biblioteken i Gargnäs och Ammarnäs finns personal på plats för att öppna upp dörren för besökare för utlåning och återlämning av böcker under dessa biblioteks ordinarie tider. I övrigt kan du nå personalen via telefon, leverans av böcker och vissa individuella lösningar kan ordnas.

Personalen finns tillgänglig per telefon under telefontider som du hittar HÄR. Kontaktuppgifterna till biblioteket i Sorsele är telefonnumret 0952-142 30 eller e-post bibliotek@sorsele.se.

 

Ungdomsverksamhet/friluftssamordning

För att minska risk för smittspridning fortsätter Fritidsgården att hålla stängd, ny utvärdering görs veckovis.

Enheten följer utvecklingen noggrant och justeringar av beslut kan ske med kort framförhållning.

Senast uppdaterad den 15 mars 2021