Lyssna

Utmärkelserna duggade tätt på Sorselegalan

Utmärkelserna Årets företagare, Årets domkraft och Årets företag delades ut på den första Sorselegalan som arrangerats. Den öppna omröstningen för Årets företag resulterade i 377 röster och 221 motiveringar som slutligen landade i vinnaren Ammarnäs Guidecenter AB.

Tack för alla röster till utmärkelsen Årets företag 2018! Fem företag var nominerade och det var Ammarnäs Guidecenter AB som slutligen fick utmärkelsen med 37 % av rösterna. Totalt kom det in 377 röster och 221 motiveringar.

Motiveringen för Årets företag 2018 formulerades utifrån alla de motiveringar som kommit in för företaget och lyder:

Genom sitt ständiga utvecklingsarbete och kvalitativa leverans, har Ammarnäs Guidecenter AB etablerat sig som en entreprenör att räkna med – nu och i framtiden. Med värme och värdskap har Ammarnäs Guidecenter AB blivit en självklar mötesplats och en stor tillgång för ortsbor och besökare. Den serviceanda, professionalism och medvetenhet om lokalsamhällets och naturtillgångarnas betydelse som präglar Ammarnäs Guidecenter gör företaget till en värdig ambassadör för bygden; nationellt och internationellt.

Företagarnas pris Årets företagare tilldelades Elenor och Per Åke Gustavsson med motiveringen:

Med kreativitet och uthållighet har de långsiktigt utvecklat sina verksamheter
och satt Sorsele på kartan. De sysselsätter både direkt och indirekt ett stort antal personer och deras verksamheter är otroligt viktiga för många andra företag i vår kommun. Med den positiva utveckling de skapat för sina företag och för Sorsele med omnejd är de ett stort föredöme för oss andra.

 Sorsele Uniteds föreningspris, kallat Domkraften, tilldelades Ammarnäs IF med motiveringen:

 Ammarnäs IF är en aktiv och idérik förening som arrangerar många aktiviteter och arrangemang till nytta och glädje för sina medlemmar, kommunmedborgare och besökare. Föreningen stärker på så sätt motions- och friluftsintresset och bidrar till ökad gemenskap och en positiv bild och marknadsföring av Ammarnäs och Sorsele kommun

Priserna delades ut på Sorselegalan, i arrangemang av Företagarna Sorsele och Sorsele kommun med benägen hjälp av Sensus, Sorsele united, Mat till kalas catering, Helldorado och andra engagerade.

Foto: Maria Broberg

Senast uppdaterad den 25 november 2019