Till innehåll

Utökning av hemsändningsbidraget förlängs till den 30 juni 2022

Beslutet omfattar alla äldre från och med året de fyller 70 år och tjänsten att få hemleverans av dagligvaror gäller en gång per hushåll och vecka.

Sorsele kommun har sedan 1 januari 2012 ett hemsändningsbidrag till butiker som uppgår till 200 kronor/hushåll och hemsändningstillfälle. I samband med virussjukdom covid-19 uppmanar Folkhälsomyndigheten att äldre över 70 år begränsar sina nära kontakter. De bör låta bli att åka med kollektivtrafiken, handla i butiker eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt.

Sorsele kommun har en hög andel äldre och vill underlätta för dessa att inte behöva åka själva och handla i butiker. Beslutet omfattar alla äldre från och med året de fyller 70 år och tjänsten att få hemleverans av dagligvaror gäller en gång per hushåll och vecka. Det kan även erbjudas till den som är i behov av tjänsten men som inte fyller 70 år under året, då krävs ett biståndsbeslut från kommunens biståndshandläggare. Det är dock upp till varje enskild butik om och hur det erbjuder hemleverans.

Kunden får själv kontakta den butik den vill beställa från för att få mer information om hur till exempel leverans och betalning går till.

Senast uppdaterad den 28 december 2021