Till innehåll

Klart med tillförordnad kommunchef

Det är nu klart att Sorsele kommun skriver avtal med Janne Ask Consulting för att ersätta Marie Strinnholm under hennes föräldraledighet. Jan Asks tillförordnande gäller från den 1 maj.
– Det känns väldigt bra för mig att få överlämna till Jan. Han har varit min resurs på HR under de senaste månaderna och är därför väl insatt i många av de frågor som jag nu ska överlämna till honom, säger Marie Strinnholm.

För att hitta en ersättare valde Sorsele kommun att gå ut med ett upphandlingsförfarande. Anbudet från Janne Ask Consulting uppfyllde alla de krav som ställdes i upphandlingen och hade det mest fördelaktiga priset.

– Det var i konkurrens med flera andra aktörer som vi nu lyckats träffa ett konkurrenskraftigt avtal med Janne Ask Consulting AB. Det känns bra med en kommunchef med lång erfarenhet av uppdraget i mindre kommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Kjell Öjeryd.

Lösningen innebär en viss kostnadsökning jämfört med en tillsvidareanställd. Det är dock en bra lösning, menar både Marie Strinnholm och Kjell Öjeryd. Att inte tillförordna en person som redan finns i organisationen var ett medvetet val utifrån att det är mycket tufft att hantera två tunga uppdrag samtidigt.

– Jag känner mig trygg med att Jan Ask, tillsammans med min ledningsgrupp, kommer att driva våra viktiga frågor framåt under min föräldraledighet, säger Marie Strinnholm.

Jan Ask har tidigare jobbat som kommunchef i Sorsele kommun 2012-2017 och är också, genom sitt senaste uppdrag, också insatt i många pågående frågor i kommunorganisationen.

– Även om det är under en begränsad period känns det kul att få bidra till Sorseles fortsatta utveckling. Sorsele är på rätt väg. Jag har en god igenkänning av organisationen och även medarbetarna, säger Jan Ask.

Senast uppdaterad den 30 april 2024