Till innehåll
sorsele bibilotek

Bibliotek

Tillhör du riskgrupp finns möjlighet till hemleverans av böcker. Kontakta iså fall biblioteket via bibliotek@sorsele.se eller telefon enligt telefontider som du finner på hemsidan

Restriktioner att bara vara en kort stund på biblioteket för att låna och återlämna böcker finns med begräsning på 20 minuter i biblioteket. Vi ber dig med meröppet tagg att primärt besöka biblioteket på kvällar och helger då det bedrivs annan verksamhet i byggnaden och vi önskar begränsa antalet besökare inne på biblioteket samtidigt. Kan vi inte hålla avstånd så används munskydd och möjlighet att rengöra händerna finns i lokalerna. Kontaktuppgifterna till biblioteket i Sorsele är telefonnumret 0952-142 30 eller e-post bibliotek@sorsele.se .

Sorsele kommun ingår i ett samarbete som heter V8-biblioteken, tillsammans med kommunerna i Västerbottens inland. Biblioteket är ett stort och vackert folk- och skolbibliotek, som också inrymmer SFI och Lärcentrum. Det fungerar som en mötesplats för alla.

På biblioteket kan du förstås läsa en tidning, låna böcker, filmer och energimätare. Samarbetet med inlandskommunerna, V8-biblioteken, innebär att du kan låna media från inte mindre än åtta olika bibliotek! Om du är student kan du också få hjälp med fjärrlån av studielitteratur. Sedan hösten 2016 är biblioteket ett meröppet bibliotek som ger tillträde till biblioteket när det inte är bemannat, och ni kan ansöka om nyckeltagg under ordinarie öppettider. Kontakta biblioteket för mer information!

På biblioteket finns en mediaspelare som biblioteket har i samarbete med Västerbottens museum. Där kan man efter förfrågan se bland annat korta filmer om hur det var förr i tiden. Vid denna pelare finns också en samling av lokal litteratur, och på biblioteket finns också en samisk hörna.

Biblioteket finns beläget vid Vindelälvsskolan, på Storgatan 11.


För information om aktuella öppettider, arrangemang och service - besök bibliotekets hemsida.

 

Biblioteksfilialerna

Sorsele är en vidsträckt kommun och har därför två filialer.

Ammarnäs bibliotek:
Ammarnäs skola
924 95 Ammarnäs.
Telefon: 0952-142 66
E-postadress:
ammarnas.bibliotek@sorsele.se

Gargnäs bibliotek:
Hemsjöskolan 
924 93 Gargnäs.
Telefon: 0952-142 77
E-postadress:
bibliotek.gargnas@sorsele.se

Senast uppdaterad den 19 april 2021