Lyssna
sorsele bibilotek

Bibliotek

Sorsele kommun ingår i ett samarbete som heter V8-biblioteken, tillsammans med kommunerna i Västerbottens inland. Biblioteket är ett stort och vackert folk- och skolbibliotek, som också inrymmer SFI och Lärcentrum. Det fungerar som en mötesplats för alla.

Regeringen har uttryckt behov av ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridningen av covid-19. Detta innebär att all icke nödvändig verksamhet ska stänga ned fram till den 7 februari och där inkluderar regeringen bland annat badhus och bibliotek.

Detta betyder att Biblioteken i Sorsele kommun kommer att fortsätta hålla dörren låst. Bibliotekets MER-öppet kommer att finnas tillgängligt, hemleverans av böcker och återlämning av böcker kan göras som vanligt via bokinkastet vid Sorsele Bibliotek och vi vill påminna om att det inte utgår några avgifter för försenade böcker. Personalen finns på plats och svarar på telefonen under bibliotekets ordinarie öppettider och vill finna bra lösningar för er medborgare.

 

På biblioteket kan du förstås läsa en tidning, låna böcker, filmer och energimätare. Samarbetet med inlandskommunerna, V8-biblioteken, innebär att du kan låna media från inte mindre än åtta olika bibliotek! Om du är student kan du också få hjälp med fjärrlån av studielitteratur. Sedan hösten 2016 är biblioteket ett meröppet bibliotek som ger tillträde till biblioteket när det inte är bemannat, och ni kan ansöka om nyckeltagg under ordinarie öppettider. Kontakta biblioteket för mer information!

På biblioteket finns en mediapelare som biblioteket har i samarbete med Västerbottens museum. Där kan man efter förfrågan se bland annat korta filmer om hur det var förr i tiden. Vid denna pelare finns också en samling av lokal litteratur, och på biblioteket finns också en samisk hörna.

Biblioteket finns beläget vid Vindelälvsskolan, på Storgatan 11.


För information om aktuella öppettider, arrangemang och service - besök bibliotekets hemsida.

 

Biblioteksfilialerna

Sorsele är en vidsträckt kommun och har därför två filialer.

Ammarnäs bibliotek:
Ammarnäs skola
924 95 Ammarnäs.
Telefon: 0952-142 66
E-postadress:
ammarnas.bibliotek@sorsele.se

Gargnäs bibliotek:
Hemsjöskolan 
924 93 Gargnäs.
Telefon: 0952-142 77
E-postadress:
bibliotek.gargnas@sorsele.se

Senast uppdaterad den 25 januari 2021