Lyssna

Sorsele – en generös och hållbar kommun

Vad gör man i Sorsele om man är ledig? Umgås med vänner, motionerar, sjunger, läser eller är ute i naturen. Från Vindelfjällens högalpina områden i väster ner till den fjällnära urskogen i Övre Juktådalen, med den outbyggda nationalälven Vindelälven och dess biflöden, har kommunen fantastiska möjligheter till natur- och kulturupplevelser utöver det vanliga.

Kommunen har ett rikt föreningsliv, en aktiv befolkning som uppskattar tid i naturen och stor variation på aktiviteter, ideella och professionella. På dessa sidor kan du läsa mer om våra anläggningars öppettider, föreningsinformation och kommunens kulturutbud. En stor del av kommunen är skyddad natur, som består av såväl skogs- som fjällområden förutom de älvar som rinner som ådror genom kommunen, till exempel Vindelälven, Laisälven, Gargån och Juktån. Här finns alla möjligheter till rekreation, rörelse och äventyr. Upplev Sorsele!

Hemvändarhelger och andra event

Sorsele är en geografiskt stor kommun med många livaktiga byar. Vid sidan om centralorten är Ammarnäs, Blattnicksele och Gargnäs stora byar med engagerade byaföreningar. Samiska veckan och Pärfestivalen i Ammarnäs, hemvändarhelgen Holmen gungar i Sorsele, isfestivalen i Blattnicksele och Röda ulven-festivalen i Gargnäs är några uppskattade arrangemang som genomförs i kommunen under året.

Senast uppdaterad den 9 mars 2021