Till innehåll

Hur går det med Arenabygget?

I slutet av januari påbörjades hallbygget och allt löper än så länge på enligt plan och har som synes väggar och tak. Det har också gjorts anpassningar av den gamla byggnaden, till exempel förstärkningar mot befintlig hall.

Det nya entrétaket är integrerat i den gamla byggnaden. I slutet av april ska hallens stomme stå klar. Idrottsutrustning, läktare, teknik tillkommer i nästa skede.

Kostnaderna för mark- och grundarbeten har blivit högre än beräknade. Kalkylen var på 3,3 miljoner kronor men kommer sannolikt att landa på cirka 4,5 miljoner. Detta beror på att man fick gräva ut mer än tänkt på grund av dåliga massor och högre nivåskillnad än beräknat. Det har därför gått åt mer fyllnadsmaterial än planerat. Det har också tillkommit vinteromkostnader med isolering under byggtiden, värmekabel på gjutningen och flytspackel som slutfinish för att nämna några. 

Omvärldsläget har också påverkat priserna, genom bland annat inflationen, men bedömningen är att det fortsatta arbetet kommer att vara mer troget kalkylen.

Underleverantörer

Arenabygget har engagerat det lokala näringslivet och det har anlitats många lokala leverantörer, bland annat gällande isolering och grus. Kommunens medarbetare har också bistått projektet med såväl mätning som specialistkompetens i markfrågor.

Interiörbild på den nya arenan

Beräknade driftskostnader

Beräkningen av effekt- och energibehov i den nya hallen är glädjande, även om beräkningarna än så länge är preliminära. Hallen beräknas vara energisnål och förväntas därför ha förvånansvärt låga driftskostnader för värme och ventilation.

Tidsplanen

Glädjande nog ser tidsplanen ser ut att hålla, vilket innebär att den nya hallen ska vara färdig för skolans behov vid skolstarten höstterminen 2024.

Senast uppdaterad den 7 mars 2024