Till innehåll
Sorsele landskap

Etablera företag

Vi jobbar ständigt för att utveckla Sorsele som en attraktiv plats för företag och nyetableringar. Vi är många som jobbar med företagsfrågor på olika sätt i kommunen, allt från rådgivning, utbildningar till markfrågor.

Vi har bra kommunikationer med ett bredband i världsklass, en timme till flygplatsen i Arvidsjaur, vi ligger precis vid Europaväg 45 och järnvägen Inlandsbanan går genom vår kommun. Med en liten kommun följer stora fördelar, allt från snabba beslutsvägar till ett näringsliv med hög grad av samverkan.

I Sorsele har vi mottagit ett flertal utmärkelser under 2018 som vi är oerhört stolta över. Förutom att vi enligt Svenskt Näringsliv har Norrlands bästa företagsklimat så har vi enligt Företagarna Västerbottens lönsammaste företag och enligt SYNA har Sorsele kommun Bästa tillväxt i Västerbotten.

Ett gott företagsklimat tillsammans med drivna och duktiga företagare ger goda förutsättningar för att även du som vill etablera verksamhet i Sorsele kommun ska nå dina mål. Välkommen att kontakta oss på näringsliv så ser vi hur vi kan hjälpa just dig!

Senast uppdaterad den 2 november 2022