Till innehåll

Sorsele kommun nominerade till Publishingpriset 2023

Sorsele kommun har nominerats till Publishingpriset i kategorin Print för Magasin Vårt Sorsele #1. Magasinet producerade inför hemvändarhelgen Holmen gungar 2022 som en del av kommunens platsmarknadsföring.

Publishingpriset är en årlig tävling för redaktionell kommunikation och marknadskommunikation och är välkänd i kommunikationsbranschen. Det går att tävla i flera olika kategorier, exempelvis filmer, tidningar och tidskrifter, webbplatser samt annonser. Vilka bidrag som nomineras avgörs av namnkunniga personer från branschen.

– Vi är jättestolta och mycket glada över nomineringen. Det visar att berättelser härifrån också kan vara intresseväckande, och att det finns mycket kompetens att göra en sådan här produktion hos oss, säger Erika Hjukström, verksamhetschef för Utvecklingsverksamheten.

Magasin Vårt Sorsele producerades och gavs ut av Utvecklingsverksamheten till Holmen gungar 2022. Det var tänkt som ett livsstilsmagasin i form av ”en ogenerad hyllning av Sorsele kommun som plats att leva och bo på”. Magasinet är tänkt att bygga stolthet för den plats man kommer ifrån, skapa igenkänning samt väcka nyfikenhet och utmana förlegade föreställningar kring livet i glesbygd.

– Vi visste att vi ville att magasinet skulle hålla hög kvalitet i text och bild så att  när man håller i det skulle känna stolthet över att vara bosatt i eller komma ifrån den här kommunen. Att vi har nominerats till Publishingpriset känns som ett kvitto på att vi har lyckats, säger Maria Broberg, kommunikatör på Sorsele kommun och projektledare och redaktör för magasinet.

För den grafiska formen stod Niklas Mattsson på Versal. Delar av verksamheten  fungerade som redaktionsråd, bollplank och korrekturläsare. Magasinet innehåller bidrag från medverkande som Håkan Stenlund, Carl Åkerlund, Sanne Brännström, Therese Lundin och Roland Nilsson.

För kategorin print, som Magasin Vårt Sorsele är nominerat i, är bedömningskriterierna text, design, magasinet som fysisk produkt (tryck, repro, pappersval) samt visuella komponenter som foton, grafik och illustrationer. Magasinet tävlar i en grupp som heter Magasin geografiska områden. Bland övriga nominerade märks Swedish Lapland Visitors Board med The Arctic Lifestyle Magazine.

Senast uppdaterad den 4 september 2023

Aktuellt