Till innehåll
En figur som håller i två kablar

Driftstörning mobilnät och bredband i Ammarnäsområdet

Telias mobilnät och bredbandet i Ammarnäsområdet är nu åter fungerande.

Uppdaterig 2024-07-04 kl.8:07 Status just nu: Telia meddelar att fibern lagades under natten och felet är löst. Det betyder att Telias mobila tjänster och bredbandet nu åter fungerar.  

Uppdatering 2024-07-04 kl. 14:43 Status just nu: Tekniker är tilldelad uppdraget och är i närområdet. Ingen information har inkommit om när det beräknas vara åtgärdat. Uppdatering av denna sida görs fredag 5 juni förmiddag oavsett om ny information inkommit.

Uppdatering 2024-07-03 kl. 22.28. Vi har under kvällen fått vetskap att det utöver Telias mobila tjänster även är fiberavbrott som påverkar bredbandet i Ammarnäsområdet.

 

Sorsele kommun har störningar i Telias mobila tjänster och kommunala bredbandet i ett större område i och kring Ammarnäs på grund av kabelfel. Fiberbrott mellan Sorsele och Ammarnäs som påverkar anslutningen för Ammarnäs samhälle.

Felanmälan är gjord och deras tekniker kommer att skickas ut för felavhjälpning. 

Förhoppningen är att det är åtgärdat under morgondagen men kan ta längre tid.

Annan mobiloperatör som Tele2 och Telenord i området ska enligt deras driftskartor fungera men det kan finnas avvikelser även där.

Karta med driftsstörningar finns på Telias hemsida.

Vid akut situation finns möjlighet att larma 112 där andra operatörer i normalfallet har täckning. Möjlighet att larma 112 kommer finnas vid Räddningsstationen i Ammarnäs (på höger sida vid infarten till Ammarnäs) som är bemannad nattetid eller Ammarnäs Livs.

Senast uppdaterad den 5 juli 2024