Till innehåll

Sorsele kommun steg i företagsrankingen

Sorsele Utveckling, Näringslivskontoret och ledningsgruppen i Sorsele kommun är glad över att kommunen vänt trenden avseende Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet.

Sorsele kommun har stigit sex placeringar och är idag på plats 87 av 290 kommuner. Efter ett antal år med sjunkande siffror har företagens bedömning av bland annat det sammanfattande omdömet och kommunens upphandling förbättras.

”Att vi vänt trenden betyder mycket och det är vi glada över men vi har också identifierat vad vi behöver fortsätta jobba med för att bibehålla och så klart fortsätta stiga i rankingen. De frågor där kommunen har sjunkit i placering är bland annat kommunpolitikernas och tjänstepersonernas attityder till företagande. Som en del i att förbättra dialogen genomfördes det i våras en utbildning i betydelsen av ett bra Företagsklimat och hur vi kan göra det bättre, en utbildning för politiker och för tjänstepersoner som möter företag i sitt arbete” säger Erika Hjukström, chef för Utvecklingsverksamheten.

Vi vill passa på att tacka alla 63 stycken som tagit sig tid att besvara denna enkät, era svar påverkar kommunens arbete framåt!

Mer information om rankingen finns att läsa på www.foretagsklimat.se

Senast uppdaterad den 11 oktober 2023