Till innehåll

Välkommen till Lärcentum

Välkommen till Lärcentrum! Här har du som studerar på distans tillgång till lokaler och modern teknik utan kostnad. Lärcentrum i Sorsele finns i samma lokaler som biblioteket, Storgatan 11.

Tentamen och stipendium

På Sorsele Lärcentrum kan du boka tid för tentamen. Som student har du även möjlighet att söka stipendium. Läs mer i menyn intill.

Utrustning

Här finns tillgång till gratis Wifi. Det finns studieplats fullt utrustad med skrivare, dator, webbkamera och headset. Behöver du scanna så kontaktar du personalen på lärcentrum.

Sändarrum

Vi har ett bokningsbart sändarrum i Lärcentrum i Sorseles lokaler. Det är en arbetsstation med dator och dubbla skärmar, green screen, tv, poddutrustning, filmkamera och videoredigeringsprogram.

Mat och dryck

Kaffeautomat finns att nyttja i lokalen. Kylskåp och frys, samt mikro och spishäll finns för att värma och bevara mat.

Bibliotek

I samma lokal finns biblioteket som gärna hjälper dig att hitta rätt kurslitteratur eller lär dig mer om informationssökning.

Tagg

Under bibliotekets öppettider kan du nyttja lärcentrums lokaler och utrustning utan tagg. Utanför ordinarie öppettider behöver du ha en tagg. Den skaffar du genom att kontakta personal på lärcentrum.

Parkering

Besöksparkering finns utanför biblioteket och Lärcentrums lokaler.

Gargnäs, Blattnicksele och Ammarnäs

I byarna Gargnäs, Blattnicksele och Ammarnäs finns vi på väl utrustande studieplatser inklusive konferensutrustning. Läs mer om varje studieplats i menyn intill. 

Kompetensutveckling

Lärcentrum har en mäklarfunktion för kompetensutveckling inom arbets- och näringslivet i kommunen, exempelvis uppdragsutbildningar eller kostnadsfria utbildningar via digital uppkoppling.

Har du ett kompetensbehov? Tveka inte att höra av dig till oss.

Hjälp oss att bli bättre genom att fylla i denna enkät.

Adress

Besöksadress Sorsele:
Storgatan 11
924 32 Sorsele

e-post : larcentrum@sorsele.se 

Senast uppdaterad den 2 augusti 2023