Lyssna

Akademi Norr

Akademi Norr är en gränsöverskridande samverkan mellan tretton kommuner från Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Målet är att initiera, samordna och genomföra högre utbildning.

Akademi Norr består av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Norsjö, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina och Åsele. Dessa har gått samman i ett kommunalförbund i syfte att påbörja, samordna och genomföra högre utbildning som ska tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Varje deltagande kommun har ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr.

Målet med samarbetet

Utbildningarna ska tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Varje kommun har ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr. Det ska verka som ett nav för det övergripande samarbetet.Akademi Norrs vision är ”Att i vår region skapa ett nätverk av samverkan kring högre utbildning som har högsta kvalitet, inspirerar och vägleder och spelar en avgörande roll för regionens kompetensutveckling, ekonomiskt, socialt och kulturellt”.

Länk till Akademi Norr

Senast uppdaterad den 13 mars 2019