Till innehåll

Piraten

Piraten är en verksamhet som erbjuder daglig verksamhet, sysselsättning och arbetsträning till personer med psykosocial ohälsa. Det är också en kommunalt driven second hand-butik samt sköter också Fritidsbanken i Sorsele.

Återvinningsbutik

Till Piraten kan man lämna kläder, böcker, tavlor, porslin och annat som du inte har behov av så länge det är helt och rent. Även möbler i mån av plats. Inlämningen görs på lastkajen på baksidan av butiken.

Piratens återvinningsbutik hittar du på Strandvägen 13 i Sorsele. Öppettiderna hittar du här.

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar i syfte att ge oanvänd utrustning nytt liv och stimulera en aktiv fritid. Utrustningen är alltid är gratis och är till för alla. Från Fritidsbanken kan man låna sådan utrustning som skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Det kostar inte pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

Du kan också skänka fritidsutrustning till Fritidsbanken. Dessa kan då lämnas in på Piraten. Går även lämna på lastkaj på baksidan av butik.

 

Senast uppdaterad den 2 november 2022