Till innehåll

Akuta lägen

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

Socialtjänsten

Dagtid kan du ringa till individ- och familjeomsorgen för råd och stöd. Du når socialsekreterarna vid individ- och familjeomsorgen måndag-fredag mellan klockan 08.00-12.00, 13.00-16.00. Växeln 0952-140 00.

Kvällstid och helger, i akuta lägen, ring 112.

SOS Alarm - 112

SOS Alarm ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis. Respektera 112-numret - ring inte 112 annat än i akuta nödsituationer!
Telefon 112

Sjukvårdsrådgivningen - 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
TelefonL 1177 Länk: 1177

Hjärtstartare

Hjärtstartaren är en maskin som känner av hjärtverksamheten hos en människa med hjälp av elektroder som placeras på bröstkorgen.

hjartstartarregistret.se kan du söka hjärtstartare runt om i landet. Hjärtstartarregistret finns även som app till din smarttelefon.

Barnens hjälptelefon BRIS

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefon 116 111

BRIS Vuxentelefon – om barn

Till BRIS vuxentelefon kan du som förälder ringa om du har frågor eller oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor.
Telefon 077 - 150 50 50

BRIS

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Man kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefon 020-50 50 50

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer.
Telefon 0200 - 21 20 19

Nationella hjälplinjen

Hit kan man ringa om man har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.
Telefon 020 - 22 00 60

Nationella hjälplinjen

Röda Korsets jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour för barn och unga upp till 25 år som drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.

Röda Korsets jourhavande kompis

UMO

Ungdomsmottagning på nätet, UMO, är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor eller om man har oro kring kroppen, sex, alkohol och droger, hälsa, relationer och mycket annat.

114 14

Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan.
Telefon 114 14

Polisens webbplats

 

Senast uppdaterad den 24 maj 2023