Till innehåll

Driva och utveckla företag

Det finns en mängd stöd och hjälp för dig som driver företag. Vi på näringslivskontoret hjälper dig gärna och utöver oss finns en mängd aktörer mer eller mindre specialister inom sina områden. Vi berättar här lite kort om de vanligaste men självklart är du välkommen in till oss om du vill ha tips på vilken eller vilka aktörer du ska kontakta.

Verksamt.se

Webbplatsen Verksamt.se är en offentlig sida med en mängd information för dig som vill starta eller redan driver ett eget företag. Under ingångarna "Driva" och "Utveckla" får du en mängd tips på hur du driver ditt företag på bästa sätt och hur du går vidare för att utveckla din verksamhet. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Sajten drivs av Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket i samverkan.  Läs mer om Verksamt.se i denna länk.

Almi

Almi är en nationell aktör som hjälper företag i hela Västerbotten. Almi har en stor portfölj med många olika erbjudanden. De har bland annat ett välutvecklat mentorskapsprogram för dig som vill ta företagandet till en ny nivå och vill göra det med stöd av en mentor. Almi erbjuder även olika former av finansieringslösningar. Läs mer om Almi i denna länk

Coompanion

Driver du och några andra en verksamhet tillsammans så kan Coompanion vara ett stöd i er utveckling. Har ni utmaningar kring försäljning, samarbete eller något annat som ni inte vet hur ni ska ta er an – boka ett förutsättningslöst möte med en rådgivare på Coompanion nära er och få ny energi och idéer om hur ni kan gå vidare. Läs mer om Coompanion i denna länk

ÄGARSKIFTE - Coompanion driver även tillsammans med andra aktörer projekt för att hjälpa till vid ägarskifte och kan hjälpa dig som står inför försäljning eller överlåtelse till en ny generation.

 

Innovationer

Om du har tankar på att utveckla en ny produkt eller tjänst så finns det ett antal regionala aktörer som är riktigt duktiga. Ett tips är Arctic Business Incubator (ABI) som riktar sig mot att utveckla entreprenörer och innovativa affärsidéer till lönsamma internationella tillväxtbolag.

 

Internationella företagarföreningen (IFS)

If you come from another country and want to start a business or have a business, you can get a lot of help. You can get help by phone in different languages. Fore exampel you can get help with your business idea, budget and register your business. For assistance, call 08-6939942 or email to info@ifs.a.se. You can get more information om site IFS.

Om du kommer från ett annat land och vill starta företag eller redan har startat företag finns det mycket hjälp att få. Du kan få hjälp per telefon på olika språk. Du kan få hjälp med din företagsidé, budget och registrera ditt företag. För att få hjälp ringer du 08-6939942 eller mailar till info@ifs.a.se. Mer information finns på deras hemsida IFS.

 

 

 

 

Senast uppdaterad den 3 februari 2022