Till innehåll

Gratis hemleverans av dagligvaror till Sorselebor över 70 år

Kommunen har beslutat att tillfälligt erbjuda alla kommunens invånare över 70 år möjlighet till kostnadsfri hemleverans av dagligvaror. Beslutet togs torsdag den 2 april 2020 med anledning av de rekommendationer som finns om att personer över 70 år bör undvika sociala kontakter.

Livsmedelsbutiker inom kommunen har möjlighet att erbjuda kostnadsfri hemleverans av varor inom sina respektive områden från och med måndag den 6 april och till den 31 december 2021.

Den kostnadsfria leveranstjänsten gäller för personer som fyller 70 år under året som är skrivna i Sorsele kommun. Tjänsten kan nyttjas en gång per hushåll och vecka. Det finansieras via ett bidrag som kommunen betalar ut till de butiker som erbjuder hemleverans.

Så går det till

Kontakta den butik som erbjuder hemleverans och ligger i ditt närområde för att anmäla att du vill nyttja tjänsten. Kontaktlista till butikerna finns längre ner. För den som bor långt bort från närmaste butik är det upp till den aktuella butiken att avgöra om leveransen är möjlig att genomföra. Butiken avgör även utifrån sina förutsättningar när din hemleverans kan ske under veckan, ta därför kontakt med din butik för att höra när du kan få dina varor levererade.

Du avtalar själv med respektive butik om hur du ska betala för dina inköp.

Frågor och svar

  • Vad gäller om jag inte är skriven i kommunen? Du måste vara skriven inom Sorsele kommun för att kunna få hemleverans kostnadsfritt, men kan alltid ta kontakt direkt med butiken för att undersöka möjligheten till hemleverans utan bidrag.

  • Vad gäller om jag har behov av tjänsten men är under 70 år? Du kan ha rätt till hemleverans av dagligvaror även om du är under 70 år, men då krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Kontakta kommunens biståndshandläggare via växeln på 0952-140 00 om du vill veta mer.

  • Hur fungerar det praktiska med leverans, betalning och liknande? Kontakta den butik du vill beställa från för att få mer information om hur till exempel leverans och betalning går till eftersom de kan ha olika alternativ och utkörningsdagar.

  • Får jag exakt de varumärken jag vill ha? Beroende på den situation som samhället befinner sig i kan det bli brist på vissa varor och därmed ges istället ersättningsvaror. Vi hoppas det på överseende med detta i denna speciella situation.

Butiker som erbjuder tillfällig hemleverans av dagligvaror

Ammarnäs Livs, 0952-600 07

ICA Nära Sorsele, 076-79 19 784, sorsele@nara.ica.se, utkörning tisdagar. Tar helst emot beställningar via sms eller e-post.

ICA Nära Blattnicksele, 076-84 66 922, blattnicksele@nara.ica.se, utkörning torsdagar. Tar helst emot beställningar via sms eller e-post.

ICA Nära Jonsson Livs, 0952-210 34, Gargnäs

Senast uppdaterad den 5 juli 2021