Till innehåll

Att rensa sin surfhistorik

Panikknappen eller "Lämna sidan snabbt" är en funktion för att dölja webbplatsen du är inne på. Skälet till denna funktion är att vissa kan känna sig hotade och övervakade.

Panikknappen eller "Lämna sidan snabbt" tar dig direkt till en ny webbsida. Panikknappen rensar dock inte bort informationen som lagrats i din dator, för att radera historiken måste du rensa ut informationen på egen hand.

Vi rekommenderar att surfa dolt genom att öppna ett nytt fönster för privat surfning. I så fall behöver du inte rensa webbläsarens historik. I Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge och Mozilla Firefox öppnar du enkelt ett nytt privat fönster genom att trycka ner tangenterna Ctrl+Shift+P samtidigt. I Google Chrome och Opera använder du tangenterna Ctrl+Shift+N. Med Safari klickar du på symbolen som ser ut som ett kugghjul i webbläsarens övre högra hörn och välj "Privat surfning".

Rensa din historik

Om du inte surfar privat lagras dina besök på olika webbsidor webbläsaren. För att dölja vilka webbsidor du har besökt kan du rensa bort information/historik, lagrade sidor med mera i din webbläsare. Viktigt att tänka på är att det efter en rensning finns möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.

För att ta reda på hur du rensar din historik kan du besöka sidan rensacachen.nu.

Senast uppdaterad den 9 mars 2021